onsdag 9 april 2008

No13

Ju mer man tar in desto mer kommer det ut. Det kan gälla mycket, till exempel matsmältning, men jag syftar i det här fallet på ord. Jag har börjat läsa böcker, slutat skriva låtar och istället snickrar jag ihop noveller till höger och vänster. Kanske fungerar det likadant med musik. Därför gjorde jag igår en grej som jag inte har gjort på mycket länge; jag gick in på cdon och beställde hem ett par skivor. Ja, ni vet, sådana där plastbitar med lite papper och plast runt. Det kändes fint. Det får bli årets bidrag till traditionellt hårt arbetande artister.


Inte för att det behövs. Snarare tvärtom, jag vet inte riktigt vad jag ska göra med alla låtar! Så om någon skulle vilja ha en jazzpoplåt på svenska, en Lars Winnerbäcklåt, en schlager med lettisk touch, en upptempad countrylåt eller dylikt så kan ni kanske säga till.


Jag har spelat lite sen sist, på lite olika ställen. Idag ska jag spela på Smålands Nation här i Lund. Så nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli fem och jag ska få gå ner och soundchecka. Det känns lätt bisarrt att bo i samma hus som spelstället, men jag börjar vänja mig nu. Ikväll blir det jag och Mattias och Tove, lite avskalat och mysigt sådär. Emmy och Lars är i Belgien (how cool is that??). Jag har inte riktigt fattat vad de gör där, men jag vågar mig på en vild gissning att Lars dricker (belgisk) öl och äter kött samt kollar på film. Martin och David är på Mejeriet, det var de i alla fall sist jag såg dem (i måndags). Men snart ska vi samlas igen allihopa, åka till Malmö och spela in på KBs studio. Det kommer bli mycket bra!


Jag och Andreas har så smått börjat färda vårt indieprojekt. Lite mixande och omslag och sånt ska bli klart först, men jag kan redan nu säga att det kommer bli underbart lofi, namedroppande och självironiskt.


En kul grej som ska hända i maj är Mångfaldsveckan i Lund. Jag ska medverka och åka med i turnébussen tillsammans med tuffaste New Yorkdansaren Sebbe och vänaste eldsjälen Karin som ska dansa. Vi får se lite vilka som får plats i bussen mer, men ett par stycken musiker ska jag väl kunna klämma in. Jag vet inte datum eller ställen än, men jag återkommer!

Inga kommentarer: