söndag 23 november 2008

Konsertrecensioner från Lisafestivalen

Lisafestivalen är en ständigt pågående tillställning som äger rum varhelst Lisa befinner sig där det finns band som spelar och eventuellt öl som dricks (det sista kan man ju få bestämma själv).

På lördagen spelade tio olika konstellationer och nedan följer en recension av varje konsert.

11.15 - Ladugårdsmarkens barnkör, Turboscenen, Kulturcentrum Norr, Lund
Förutom trettio barn tog även skolans rektor plats på scenen, i sällskap med en sällsynt omusikalisk musiklärare och mig på bas. Jag kom med i bandet ca 11.10 och hade aldrig hört låtarna tidigare. Jag lokaliserade inga blivande stjärnor bland den månghövdade konstellationen, däremot hade de den största och mest entusiastiska publiken på hela dagen.

11.45 - Fredagskören, Turboscenen, Kulturcentrum Norr, Lund
En övermogen och ovanligt tyst kör, med en snäll farbror utrustad med vispar på trummor och en nervös och envis pianist som trodde att hon var ljudtekniker. Jag älskar sånt. Även här lyste stjärnglansen med sin frånvaro, såvida detta uttryck inte är en paradox.

12.15 - Lars & The Sidekicks, Turboscenen, Kulturcentrum Norr, Lund
Dessa gossar kommer ta över spoken word-Sverige nu när Navid Modiri har blivit lite gammal och tråkig! Maken till nyskapande framträdande har jag inte sett sen... ja, sen förra lördagen då jag såg dem senast. Idag hade dock repertoaren utökats med amerikanska nationalsången på melodika och en cover på Byssan Lull. Petrus, Jack och Anton kommer bli Lunds stoltheter. Det här är mitt nya favoritband. Imagine that!

13.00 - Metropolis Big Band, Turboscenen, Kulturcentrum Norr, Lund
Jag gillar faktiskt storbandsjazz. Särskilt när jag bara behövde engagera mig tekniskt i pianot och i kontran. Två kanaler, sånt kan jag.

14.00 - Kulturklassen 9c, Aulan, Kulturcentrum Norr, Lund
Det är märkligt att jag har jobbat här i ett år och ingen har berättat att den finns en rockstjärna på skolan! Han sjöng koolare än Robert Plant, slängde sådär nonchalant med håret och spelade tillochmed värsta solot utan att jag blev irriterad på grund av någon snubbighet. Han var helt enkelt en blivande stjärna. Jag tror han heter Erik. You rock on!

14.30 - GOR, Turboscenen, Kulturcentrum Norr, Lund
Alltså, jag skulle inte vara så negativ mot hiphop om det inte var för att 1. de har jackor på sig inomhus 2. de har mössor på sig på scen 3. det mesta av deras framträdande går ut på att fylla i sporadiska moment på en redan färdig låt 4. de har en förjävla dålig attityd mot det mesta, och speciellt mot små poptjejer som är ljudtekniker. Bortsett från det gillar jag Goran, han kör på svenska och har najs produktioner.

14.45 - Yaya, Turboscenen, Kulturcentrum Norr, Lund
Jag tar härmed tillbaka allt jag skrev i förra recensionen. Yaya är fantastiskt mysig och dessutom jävligt grym rappare. Tycker jag, men jag kan inget om hiphop.

19.30 - White Soul, Vinylbaren, Malmö
Jag tror halva Karlshamns befolkning var där, det var nästan lite otäckt. Men jag var ju också där så jag ska nog inte säga någonting. Jag finner inga ord för hur bra Benjamin Högh är. Han är ett geni. Det är helt sjukt. Han är så jävla jävla bra. Han var uppbackad av folkhögskolemusiker och det blev liksom ändå personligt och koolt. Inte för att jag har något emot folkhögskolemusiker, men de är ju rätt trista. En av dem bjöd mig dock på öl sen, jag kommer inte ihåg vad han hette, tack! Och så träffade jag två sjukt spexiga brudar, jag kommer inte ihåg vad de heter heller, men ni var göttiga som fan.

22.30 - Esaijas Orchestra, Freeks n geeks, Debaser, Malmö
Tydligen är Skurup roligare än Fridhem (jag startade en beef backstage senare), för Pontus gitarrist dansade himla intressant och var himla rolig. Basisten var tråkig men drog roliga ståupp-skämt på soundchecken. Pontus har ett svårt jobb med att försöka överglänsa Lars i koolhet. Lars är bäst. Det var bra som fan men lite tråkigt.

23.30 - Small Flowers Crack Concrete, Freeks n geeks, Debban, Malmö
Alltså, det här är ju lite mina kompisar och så och jag tycker de är sjukt duktiga på alla sätt och vis men jag fattar verkligen inte 1. jeans på scen 2. rökmaskiner 3. stillastående 4. Sonic Youth och då fattar jag följdaktligen inte SFCC. Sen spelade DJn The Strokes och Hello Saferide och jag kom på att jag är rätt trångörad (måste ju vara den audiologiska termen för trångsynt (trångsynt kan även vara ett musikinstrument)).

Sen gick jag till Inkonst och hälsade på alla där och sen gick jag hem och lyssnade på mina grannar som flyttade mitt i natten.

Inga kommentarer: